תפוחי אדמה (מושרים), אפויים בשמנת ובצל ירוק

מצרכים: 

למשרה:
• 2 צרורות בצל ירוק, קצוץ
• בצלצלי הבצל הירוק, מנוקים וחתוכים
• 2 שיני שום, קצוץ
• חבילת שמנת צמחית
• מעט מלח

מצרכים למוצר העיקרי:

• 8 תפוחי אדמה גדולים, שנחתכו לקוביות קטנות והושרו בקערה עמוקה במים במשך מספר שעות, כשהמים מוחלפים מספר פעמים, ולבסוף סוננו היטב.

• תנור ממתין בטמפרטורת 200C.

 

 

אופן ההכנה: 

• מכניסים את חומרי המשרה למעבד המזון, טוחנים יחדיו כשתי דקות, עד לערבוב מלא.
• מערבבים עם תפוחי האדמה המסוננים.
• מסדרים שטוח ככל האפשר בתבנית.
• אופים כ- 50 דקות, עד ריכוך והשחמה.