תבשיל קוסקוס עם קונפי קישואים ובצל

מצרכים: 

לתיבול:
• 5-6 קישואים חתוכים דק
• 3 בצלים קצוצים
• צרור בצל ירוק, קצוץ
• 2 שיני שום, קצוץ
• 4 כפות שמן זית (או שמן קנולה), + 20 גר' חמאה.
• מעט מלח

מצרכים למוצר העיקרי:

• שקית קוסקוס/ פתיתים דלי חלבון
• כוס וחצי מים, לאידוי.

 

 

 

אופן ההכנה: 

• מחממים את המחבת על אש גדולה. מוסיפים את השמן והחמאה, עד שהשמן מבעבע קלות.
• מוסיפים את הבצל, עד שרוחש ולוהט. מוסיפים את הבצל הירוק, עד ששוב החומר לוהט ומבעבע. מוסיפים את הקישואים והשום, בהדרגה, כדי לשמור את המסה חמה, עד שהכל רוחש ומבעבע.
• מנמיכים את האש ומאדים ביחד כ- 15 דקות. אח"כ מערבבים פנימה את שקית הקוסקוס. לאחר שהמסה נמהלה, מוסיפים את המים, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
• מנמיכים אש, מכסים במכסה ומבשלים ביחד, 7 דקות (במקרה של פתיתים 2 כוסות מים, 10 דקות אידוי). מותירים עוד 10 דקות עם מכסה סגור.
• מאווררים קלות בעזרת מזלג, ומגישים.