קציצות פראסה (כרישה)

מצרכים: 

חומרים ל 4-6 סועדים
5 גבעולי כרישה, החלק הלבן והירוק הבהיר
4 כפות קמח תפו"א
1 בצל גדול
4 שיני שום
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
עלי סלרי מופרדים מ-5 ענפים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית חוויג' למרק
שמן צמחי לטיגון (חמדה משתמשת בשמן קנולה)
לטיגון: קמח תפוחי אדמה
 

 

אופן ההכנה: 

קולפים את השכבה החיצונית של גבעולי הכרישה (איפה שמתחבא הרבה חול) וחותכים כל גבעול ל-3 חלקים. מניחים בסיר, מכסים במים, ממליחים מעט ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 10 דקות, מסירים מהאש ומסננים.
מעבירים את הכרישה המבושלת למיכל של מעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים במשך 3-4 דקות, עד שמתקבלת עיסה חלקה.

 יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומשטחים לקציצות.
מחממים במחבת רחבה שמן בעומק חצי גובה הקציצות. טובלים כל קציצה בקמח תפוחי אדמה, מנערים מעודפים ומטגנים את 1-2 דקות מכל צד, עד שהן משחימות.