קישואים ממולאים באורז

מצרכים: 

14 קישואים קטנים יחסית
כוס אורז
חופן עלי נענע קצוצה דק
בצל בינוני
2 לימונים
מלח ופלפל ושמן לטיגון

 

 

אופן ההכנה: 

מרוקנים את הקישואים
חותחים בצל דק ומטגנים. לאחר טיגון קל מוסיפים פנימה את האורז ומערבבים טוב, מוסיפים מלח ופלפל.
מעבירים לקערה ומוסיפים את הנענע הקצוצה. כדאי לשמור את המחבת בצד כדי לטגן את הקישואים בה.
ממלאים את הקישואים אבל לא לדחוס!!! לשם בפתח ולתת דפיקה קטנה על הקישוא כדי שהאורז יפול למטה וממשיכים כמעט עד למעלה.
לאחר מכן  מטגנים עם מעט שמן את כל הקישואים במחבת. לטגן אותם קלות מכל הכיוונים הם יתרככו טיפה.
הטיגון הזה לפני הבישול עושה להם פלאים.

מסדרים את כל הקישואים שוכבים בסיר צפוף אבל לא לדחוס. לכמות הזאת צריך סיר קטן מאוד(קוטר 20) אבל כדאי שיהיה קצת גבוה (אין לי מושג איך סבתא היתא ממלאת סירים ענקיים בזה, זה שעות של עבודה).
יצאו שתי שכבות של קישואים, ממלאים במים עד שמכסה את הקישואים סוחטים את שני הלימונים מוסיפים מלח פלפל
ואם נשאר אורז שלא נכנס לקישואים אז אני אוהב לפזר בסיר בינהם.
סוגרים הסיר מבשלים משהו כמו 30-40 דקות. ובתאבון.
אפשר להוריד  רבע מכמות האורז ולאחר טיגון הבצל להוסיף משהו כמו 150 גרם ירקות מגורדים שעברו בישול