קינוח טפיוקה

מצרכים: 

כוס פניני טפיוקה
ליטר מים
חומרים לרוטב אננס:
240 מ"ל מיץ אננס טבעי (להשיג בחנויות הטבע או בטיב טעם)
1 פחית של נוזל קוקוס
1/3 כוס ממתיק נוזלי (אגבה, מייפל, דבש, סילאן)

מרכיבים (ל-4 כוסות הגשה בנפח 80-100 מ"ל):

אופן ההכנה: 

הכנת הטפיוקה:
מחממים בסיר קלחת ליטר מים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים תוך כדי בחישה כל מספר דקות. תוך כדי הבישול הצבע הלבן של הפתיתים יתחלף לשקוף והפתיתים יהפכו קטנים בהדרגה (הכל לוקח בערך 20-30 דק’). הדרך לדעת שהן מוכנות היא רק שהצבע הופך שקוף לחלוטין ואין שום נקודה לבנה. מסננים את הטפיוקה מהמים ומשאירים במסננת כמה דקות. ניתן גם לשטוף תחת זרם המים את הטפיוקה מהריר שנוצר.
הכנת הרוטב:
בסיר קלחת טורפים את כל חומרי הרוטב (נוזל הקוקס, מיץ האננס, והממתיק) במשך כמה דקות בלי להביא לרתיחה.
כשמגיעים לסף רתיחה מורידים מהאש ומערבבים את הטפיוקה אל הנוזל.
מוזגים לכוסות הגשה ומקשטים בפירות טריים.
 

ערכים תזנותיים:
לכל הכמות:
1771.78 קלוריות
22.38 גרם חלבון
1119 מ"ג פנילאלנין
למנה (4 מנות):
442.9 קלוריות
5.59 גרם חלבון
279.75 מ"ג פנילאלנין.