פיתות ללא גלוטן

מצרכים: 

2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
2 כפיות שטוחות (10 גרם) סילאן
כ-2 כוסות (250 גרם) קמח קונדיטור
כ-1 כוס (140 גרם) קמח אורז
1/3 כוס (60 גרם) קמח תפוח אדמה
כפית גדושה (10 גרם) משפר אפייה פייברקס ללא גלוטן
1/2 כפית (3 גרם) מלח
כ-1 כוס (230 מ"ל) מים פושרים
3 כפיות (12 גרם) שמן קנולה, רצוי מכבישה קרה

 (מצרכים לכ-6 פיתות בינוניות):

אופן ההכנה:
1. מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים אליהם בהדרגה את המים, הסילאן והשמן עד שנוצר בצק אחיד מעט דביק אך יציב.
2. מכסים במגבת ונותנים לבצק לתפוח (כשעה ביום חמים. אם קר אפשר לשים בתנור בטמפרטורה נמוכה - 20 מעלות או אפילו רק מנורה).
3. מקמחים משטח בקורנפלור ומחלקים את הבצק לכדורים. הבצק מספיק ל- 6 קטנות.
4. משטחים את הכדורים בזהירות לעובי של כס"מ ומכסים. מתפיחים כחצי שעה.
5. מחממים מחבת על אש גבוהה. ברגע שהמחבת לוהטת מניחים עליה פיתות כמה שנכנס ומכסים. המגע עם המחבת הלוהטת יגרום לניפוח הכיס. לאחר כדקה וחצי מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לאפות עוד כדקה.
6. הופכים את הפיתות, מחזירים את האש לגבוהה ואופים מכוסה כחצי דקה. לאחר מכן מורידים את האש לבינונית וממשיכים לאפות מכוסה עוד דקה.
7. מוציאים בזהירות מהמחבת ומצננים על מגבת. מכסים במגבת נוספת לשמירת הלחות.
8. אם הפיתות התקררו מומלץ לחמם אותן לפני האכילה.

ערכים תזונתיים:
לכל הכמות:
1926.9 קלוריות
12.26 גרם חלבון
613 מ"ג פנילאלנין

לפיתה אחת:
321.6 קלוריות
2.04 גרם חלבון
102.1 מ"ג פנילאלנין