סלט משוויה

מצרכים: 

 4 פלפלים ירוקים
 4 פלפלים אדומים
 3 פלפלים חריפים
 4 עגבניות.
 6 שיני שום קצוצים
1 כף עריסה
5-6 כפות שמן
 מלח , פלפל .לימון.
 

אופן ההכנה: 

בסלט הזה הטעם הטעים ביותר הוא קליית הירקות על האש [גחלים ] אבל מאחר ובשיגרת היום היום שלנו אנחנו לא מדליקים את המנגל אז על הגז על להבת אש גדולה.
יש דרך נוספת שניתן לקלות את הירקות ופחות מלכלך וזה בתנור.אך הטעם טיפה שונה.
להכניס את הירקות הקלויים לשקית ולסגור היטב כחצי שעה.
מטרת הכנסת הירקות הקלוים לשקית נועדה לשחרר בקלות את הקליפה החרוכה.
תחת הברז בזרם מים קולפים את הקליפה.
אז אחרי שקילפנו את הקליפה חותכים את ראש הפלפלים ומסלקים את הגרעינים.
וקוצצים את השום ואת כל הפלפלים והעגבניות לקוביות
לוקחים מחבת. משמנים אותו עם 6-5 כפות שמן. מניחים את כל קוביות הירקות והשום.
נותנים להם טיגון קל [בערך 5 דק] ומתחילים  לתבל עם כף עריסה,מלח,פלפל ,ומיץ מחצי לימון.
מערבבים עוד 3 דק על אש נמוכה.
ערכים תזונתיים – לכל הכמות:
1393.8 קלוריות
24.61 גרם חלבון
1230.9 מ"ג פנילאלנין.