מטבל עגבניות

מצרכים: 

 4 עגבניות
פלפל אדום חריף
2 שיני שום
חופן כוסברה
שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה: 

1. חולטים את העגבניות (חותכים בעזרת סכין חדה X בצידן החלק ומכניסים אותן לסיר עם מים רותחים למספר דקות. לאחר מכן הקליפה יורדת בקלות).
2. חותכים את העגבניות ואת הפלפל החריף לקוביות קטנות.
3. פורסים את שיני השום וקוצצים את הכוסברה.
4. מחממים שמן זית בסיר קטן. כאשר השמן חם, מכניסים את השום והפלפל החריף ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות. מבשלים על אש בינונית למשך מספר דקות עד שנוצר מעין רוטב סמיך. מקטינים את האש ומוסיפים את הכוסברה, הלימון, הסוכר, המלח והפלפל שחור, מערבבים ומורידים מהאש.

ערכים תזונתיים:
לכל הכמות:
382.9 קלוריות
5.09 גרם חלבון
254.7 מ"ג פנילאלנין