מוסקה חצילים

מצרכים: 

• חצי בצל קצוץ
• שתי שיני שום
• חבילה אחת 260 גרם רסק עגבניות
• 3 חצילים בינוניים
• עלי כוסברה או עלי דפנה

אפשר להוסיף מעט פטריות
 
 

אופן ההכנה: 

מתאים לכ3-4 אנשים
שוטפים עם סבון את החצילים על קליפתם, מייבשים וחותכים אותם חתיכות דקות לאורך.
מסדרים על תבנית ומורחים שכבה דקה מאד של שמן זית ושמים למשך 15 דקות בתנור עד שהחצילים מתרככים ומצהיבים.  מי שרוצה לטגן, גם אפשרי – מהיר יותר.
בזמן שהחצילים בתנור, מטגנים את את הפטריות עם הבצל יחד עם כמה עלי כוסברה קצוצים ומעבירים לבלנדר כדי לטחון לקצוץ.   את זה מעבירים לקערה ומוסיפים את הטחון של טבעול ומערבבים יחד ומתבלים בכמון, פילפל שחור, קצת אבקת שום ואפשר גם קארי.
אחרי שהחצילים מוכנים, לסדר על תבנית פיירקס אם יש או כל תבנית בגודל המתאים את מחצית פרוסות החצילים ועליהם יוצקים את העיסה של הפטריות עם הטחון ועליהם להניח את יתר פרוסות החצילים – שיראו כמו כריכים.   ושמים בלי כיסוי לאפייה בתנור למשך 20 דקות.
רוטב
בינתיים בסיר נפרד מכינים את הרוטב שאותו ניצוק על החצילים:
מטגנים קצת בצל קצוץ עם שן שום, מוסיפים את רסק העגבניות ואחרי כן שתי כוסות מים בגודל של כלי רסק העגבניות, מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח לפי טעם, פילפל שחור, פפריקה אדומה מתוקה או חריפה ועלי דפנה וקוסברה– אני עושה זאת בשני סירים – יותר נוח.
 אחרי שהחצילים הממלואים נאפו 20 דקות בתנור יש ליצוק עליהם את רוטב העגבניות ואז להחזיר לתנור שם יש לאפות כ25 דקות נוספות.
הגשה:
מומלץ להגיש עם פירה של ירקות שורש או על אורז ולצקת גם את הרוטב עליהם.
 הממולאים יוצאים סופר טעימים. הם ממש נמסים בפה. זו אחת המנות האהובות על הילדים