מאפה ירקות

מצרכים: 

הירקות:
בטטות פרוסות ,  שומים שלמים,  בצלונים שלמים   או חצאי בצלים אדומים/לבנים
תפוחי אדמה קטנים חתוכים לחצי או לשלוש - להוריד נגעים
גזרים מקופים חתוכים לעיגולים
פלפלים בכל הצבעים חתוכים לרצועות עבות
מעט פטריות טריות חצויות או שלמות (מכניסים כ-10 דקות לפני סיום האפייה)
ניתן לשלב עוד ירקות כמו: ברוקולי, כרובית,קישואים וכו'

רוטב:
1/2 כוס שמן
4 כפות אבקת מרק בצל פרווה
4 כפות סילאן
2 כפות חומץ רגיל
כף גדושה פפריקה מתוקה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק — או פפריקה חריפה לפי הטעם
כף רוטב סויה
קורט קינמון
מלח ופלפל שחור
2 ראשי שום מפורקים חתוכים לחצי או להשאיר שלמים

 

אופן ההכנה: 

מערבבים  הכל ביחד.
2 עלי רוזמרין שלמים להנחה על כל הכבודה.

"טיפ" להקל על הערבוב בלי ליכלוך: מכניסים את הירקות (בלי הרוזמרין) והרוטב לשקית גדולה ומערבבים שכל הירקות יתכסו ברוטב.
מניחים על תבנית גדולה של התנור שקית "קוקי"
ויוצקים את כל התכולה לתבנית ומיישרים.
שימו לב:     חשוב:    את הניילון שערבבנו את הירקות לזרוק כמובן.
לאפות בחום 175 כשעה מכוסה בניר כסף.
להוריד ניר ולאפות עוד חצי שעה או יותר לפי הצורך
כדאי פעמיים תוך כדי אפיה להפוך את הירקות ע"י זה ש"תופסים" את 2 הקצוות הנגדיות
של שקית ה"קוקי" והופכים את הירקות