לחם בננות

מצרכים: 

תבנית אינגליש קייק משומנת
60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 כפות רסק תפוחי עץ
3 בננות בשלות מאוד
2/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
⅓1 כוס קמח ללא גלוטן
3/4 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית קינמון

 

אופן ההכנה: 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.. חותכים את הבננות לחתיכות גסות. מניחים את הבננות, החמאה, הסוכר, רסק תפוחי עץ או תחליף ביצים  ותמצית הוניל בקערת הבלנדר עם וו הגיטרה, ומעבדים במשך כ-3 דקות (הבננות ימעכו, וזאת המטרה). אם אין לכם בלנדר: מועכים את הבננות היטב עם מועך תפוחי אדמה, מוסיפים ביצים, חמאה וסוכר, ומערבבים היטב יחד במטרפה או במזלג.
3. בקערה אחרת מערבבים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והקינמון. מוסיפים לקערה עם הבננות ומעבדים רק עד שהחומרים היבשים נבלעים בתערובת. מוסיפים את האגוזים ובוחשים עוד פעם אחת לפיזור אחיד.
4. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת, והופ לתנור – ל-40 דקות (או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש). מניחים ללחם להצטנן מעט לפני שפורסים אותו. בתאבון!

 

ערכים תזונתיים:
לכל הכמות:
2124.5 קלוריות
3.85 גרם חלבון
192.6 מ"ג פנילאלנין

אם מחלקים ל- 10 פרוסות.
כל פרוסה
212.4 קלוריות
0.385 גרם חלבון
19.26 מ"ג פנילאנין