כרובית טמפורה

מצרכים: 

 300 גר' כרובית (2 כוסות), לחתוך ל-18חתיכות
 60 גר'  קמח קונדיטור(1/2 כוס)
הבלילה:
130גרם קמח דל חלבון (כוס 1)
½כפית  xanthan gum
חצי כפית אבקת אפייה
½כפית מלח
1 כפית סוכר
½כפית אבקה שום
½כפית אבקת בצל
¼כפית פלפל
240 גר 'סודה (1 כוס)

2 ליטרים שמן

רוטב:
4 כפות מרגרינה
120 גרם רוטב חמוץ מתוק 
1 כף סוכר חום כהה
2 כפיות חומץ סיידר

 

אופן ההכנה: 

1. משרים את הכרובית במים
2. מוסיפים קמח קונדיטור לקערה בגודל בינוני ומניחים בצד.
3. בקערה גדולה, לשלב קמח, xanthan gum, אבקת אפייה, מלח, סוכר, אבקה שום, אבקה בצל ופלפל. להקציף. מערבבים בסודה היטב.
4. מחממים שמן
5. טובלים כל פרח בקמח הקונדיטור ולאחר מכן בבלילה.
6. מטגנים במשך שלוש עד ארבע דקות.
7. בינתיים ממסים את המרגרינה במחבת על אש נמוכה. להקציף ברוטב החריף, מוסיפים סוכר חום וחומץ. וטובלים את פרחי הכרובית.

ערכים תזונתיים:
כרובית – לכל הכמות:
275.4 קלוריות 5.1 גרם חלבון 255 מ"ג פנילאלנין

רוטב – לכל הכמות:
695.25 קלוריות
1.95 גרם חלבון
97.5 מ"ג פנילאלנין

בלילה: - כל הכמות:
537.27 קלוריות
0.673 גרם חלבון 33.65 מ"ג פנילאלנין.

• הערכים התזונתיים אינם כוללים קלוריות מטיגון