כּוֹסיוֹת קישואים במילוי אטריות

מצרכים: 

 למילוי:
• חבילת אטריות דלות חלבון, מבושלות לפי הוראות היצרן, שלאחר סינון המים עורבבו עם מעט חמאה או שמן זית / שמן קנולה.
• מעט גבינה צהובה מגורדת דלת חלבון (אם יש לא חובה)
• בצל ירוק, קצוץ
• ראש שום, קצוץ
• 1 ביצה
• כשליש חבילת פרורי לחם דלי חלבון לא מתובלים.

מצרכים למוצר העיקרי:

• 8 קישואים עגולים (מהסוג המיועד למילוי), שטופים ומשופשפים במברשת (לא קלופים), קטומים קלות בראש ובשורש, חצויים (בין הראש והשורש, לא באמצע), מרוקנים אותם (עמוק אך לא אגרסיבי, להשאיר מספר מילימטרים בדופן, במיוחד למטה; את המילוי שרוקן כדאי לשמור למתכון
• 4 כפות שמן.

• תנור ממתין בטמפרטורת 180C .

 

אופן ההכנה: 

• את הקישואים המרוקנים מכניסים לסיר ובו 4 כוסות מים ו- 4 כפות השמן, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומאדים עוד 10 דקות.
• שולים הפוך, מניחים לייבוש הפוכים על משטח הייבוש, למספר דקות.
• מערבבים בעדינות אך ביסודיות את חומרי המילוי בקערה העמוקה.
• ממלאים בעזרת כף או כפית את הקישואים החצויים המרוקנים.
• מסדרים יפה על התבנית, ברווחים קלים.
• אופים עד השחמה וריכוך.