טפיוקה בתותים

מצרכים: 

1 כוס טפיוקה
6 כוסות מים
סלסלת תותים
סוכר קנים / דמררה / מי סוכר
כפית תמצית וניל
תוספת: חמוציות ממותקות או מופחתות סוכר  - או  – בננות חתוכות לקוביות קטנות (בין חצי לבננה שלמה לכל מנה) + כפית סוכר חום

6 מנות אישיות

 

אופן ההכנה: 

מרתיחים מים בסיר, מוסיפים הטפיוקה ומבשלים כ- 15 דקות תוך ערבוב מפעם לפעם עד שהכדורים מתנפחים ונהיים שקופים (זה בסדר אם נשארת ליבה לבנה זעירה בכדור). מסננים את הטפיוקה ממי הבישול, שוטפים בתוך מסננת דקה במים קרים ומניחים את המסננת בתוך קערה במים קרים (כך הכדורונים נשמרים הכי טוב במרקם ובצורה שלהם). התוצאה היא כדורונים שקופים כמעט ללא טעם. בשלב הזה הטפיוקה יכולה לחכות במקרר.
מסירים עוקצים מהתותים ושוטפים, מוסיפים סוכר קנים / דמררה / סוכר רגיל לפי הטעם, ותמצית וניל. חשוב לזכור שהתוצאה הסופית תהיה פחות מתוקה מהמחית (כי הטפיוקה תספוג את הטעם), ולכן תקפידו להכין מחית מתוקה יותר. טוחנים עם בלנדר מוט את הפירות והסוכר למחית חלקה למדי, אבל שישארו קצת חתיכות. מסננים את הטפיוקה מהמים שבהם היא שרתה, מערבבים את הפרי עם הטפיוקה וטועמים. אם נושא הסוכר לא עבד אפשר להוסיף עוד מי-סוכר.
מגישים בכוסות או קעריות זכוכית, שיראו כמה הקינוח הזה יפה. אפשר להוסיף לפני ההגשה: חמוציות מיובשות, בננה פרוסה לפרוסות דקות או חתוכה לקוביות + סוכר חום, או כל פרי אחר שמתאים.
 

ערכים תזונתיים – לכל הכמות:
1106.5 קלוריות
16.4 גרם חלבון
820.5 מ"ג פנילאלנין

ערכים תזונתיים – למנה:
184.4 קלוריות
2.7 גרם חלבון
136.75 מ"ג פנילאלנין