אנטי פסטי

מצרכים: 

ירקות חתוכים כדלקמן:
• קישואים שנחתכו לסירות (עבות למטה, פס צר למעלה, (לפריכות מקסימלית).
• חצילים חתוכים כנ"ל, בגודל דומה.
• פלפלים - אדום, ירוק וצהוב, שדפנותיהם נחתכו ונוקו מגרעינים ומ"הלבן" (כל פלפל ל- 8-10 חתיכות).  
• בצלים, חתוכים לשמיניות.
בנוסף:
• שמן זית (בערך כוס, עדיף בבקבוק עם פתח צר, לזילוף).
• עשבי תיבול - אזוב, מרווה, טימין, רוזמרין, חתוכים (לפי ההוראות בעמ’ 4).
• קורט מלח (למי שמותר).

• תנור ממתין בטמפרטורת 200C .

 

 

אופן ההכנה: 

• חותכים את הירקות, את החציל למשל, חוצים לרוחב, כל חצי חוצים לאורכו, כל רבע חוצים לאורכו, וגם את השמיניות שמתקבלות חוצים לאורכן. מטפלים בקישואים בדומה (מסתפקים עד חציית הרבעים).
• מסדרים בצפיפות (אך לא אחד על השני) על התבנית.
• מזליפים מעל שמן זית.
• זורים מעל מעט מלח (למי שמותר).
• צולים בתנור החם, עד הזהבה (צבע ומרקם קרמלי - קרמליזציה).
• מיד כשמוציאים מהתנור חם ומהביל, זורים מעל את עשבי התיבול הקצוצים. לגיוון, ניתן להתאים לכל מוצר עשב תיבול אחר.
• מסדרים יפה בצלחת הגשה המדגישה את ניגודי הצבעים.